Forumul celor putini.
You are not logged in.
Pages: 1 2

Dragi cititori, in perioada 4-7 iunie a avut loc cea de-a XXXIII editie a Campionatului National de machete captive. Vremea a fost cat se poate de favorabila iar numarul de concurenti se dilueaza constant. Cu regret va aduc la cunostinta trecerea in nefiinta a "japonezului"( a "picat " de la 45 de grade ). In zilele urmatoare vor aparea si poze.
Primii 3 in clasament au fost :
locul I Daniel Vartolomei -CSU Galati, avion Junkers 87 "Stukas";
locul II Craioveanu Georges - Sp. Studentesc-Bucuresti, cu biplanul Buker Jungmann BU 131;
locul III Chivoiu Florin - Pucioasa, tot cu un biplan, dar de data asta Fleet.
Last edited by clflyer (08-06-2009 05:20 pm)

Mai repede cu pozele alea, ca se face iulie acuma!
Se vede ca nu-i Marinaru acasa, sa va puna la treaba....

ba... dar greu te misti cu pozele
cum mai, ai distrus avionul ala care il aveai prin camin?
de ce? detaliaza si tu.
Last edited by ionut_csu galati (09-06-2009 10:36 pm)

ionut_csu galati wrote:
cum mai, ai distrus avionul ala care il aveai prin camin?de ce? detaliaza si tu.
Nu a distrus nimic...a facut ce aflase el ca faceau avioanele nipone la finele celui de-al doilea razboi mondial, adica japonezu lui Fane a kamikazarit oleaca-un pic-putin-nitel...BANZAAAI!
Deci, Fane, cu avionul Aiki Val, inainte de ai scoate coatele prin umeri (motorul i-a tacut exact cand nu trebuia....a venit de sus cu liftu, calitati aerodinamice groaznice, similare cu ale fierului de calcat!!!):

Un alt concurent, de acum binecunoscut, care a atacat in picaj de cateva ori orasul: Dan baban, pilotand un bostan (pana-n 12 noaptea, era fix ca avionu, da dupa aia era tras de soricei albi si isi perdea conduru' de cristal): Ju 87, cunoscut ca Stukas!!!

Al treilea concurent din orasul lui Panait Istrati, de data asta, un junior care promite: Adita cu o bomboana de avion, Buker Jungmeister, cu inmatricularea YR-PAX, a celebrului pilot roman, Alexandru Papana.

Al patrulea din echipa braileana este Florin, cu ICAR-ul ROSU.
O poza de ansamblu cu cei mai harnici concurenti (mai era un ciumpalac cu ei (supranumit "pasarica"), da l-au luat doar de "tine calu"...altfel, baiat bun, da-l dreaq!):

Victoras cu CAP-21. Duminica avea examen, asa ca nu a ramas pana la festivitatea de premiere (a luat cinciu' la examen....noi ii spunem "micul decar"
). Pe durata campionatului, si-a spart si acrobatul, ca fraieru!!! Culmea e ca era sa-si de-a in cap cu el!!! 

Alin, cu un superb Spitfire...din pacate, lipsa de experienta si-a spus cuvantul, in timpul concursului, a "decalotat" trenul de aterizare in cel de-al doilea zbor oficial (asemanator cu avionul lui Fane ca pagube, dar de, asta inseamna avion de razbel).

Domnul Craioveanu, cu prietenul sau german, Buker Jungmann (Bu 131).

Dintre gazde, Nicu cu gazornita.

La festivitatea de deschidere, au aparut niste fluturasi care ne-au inseninat ziua...dar dupa aia, mamele lor au incins-o:

Jurizarea (nu, eu nu faceam parte din echipa oficiala de arbitri, indeplineam doar munca de secretariat, domnul Bicu era sefu!!!)

Care cu furci, care cu topoare....unii cu masina, altii cu avionul particular...

Alexandra, o fata care a adus echilibrul de-alungul desfasurarii concursului (ca altfel, doar cu golanii astiaaa...). Ce nu stiti inca este ca ea e actuala campioana la F4B juniori!!! 

Clasamentele finale:

In finalul concursului de captive, o campeneasca RC:

Festivitatea de premiere a Campionatului National F4B si a cupei consacrate, "Henri Coanda". La aceasta festivitate, Asociatia Pilotilor si Proprietarilor de Aeronave Ultrausoare din Romania, prin prezenta domnului Craioveanu Georges, a premiat tinerele sperante si le-a oferit deasemenea invitatii la aerodromul din Tariceni, pentru a efectua un zbor de agrement.
That's all falks!

Nu l-am distrus Ioane. Numai ca nu il mai repar inca o data, trebuie refacut trenul de aterizare. Fuselajul nu are nimic. Cum a zis si Marinaru, e fier de calcat, trebuie alt avion facut cu minte mai multa.

Linia de start a avioanelor
cu bucker-ul in prim plan iar a doua poza cu Alin in prim plan si frumoasa lui noua realizare 
Last edited by Anghel Victoras (11-06-2009 07:38 pm)

O mare realizare de-a mea ...cel mai frumos zbor pe care l-am facut cu acrobatu
, dupa ce era sa il lipsesc de noua pista de aeromodele proaspat asfaltata in zbor pe spate......as putea sa dau vina pe curentii turbionari ce se formeaza din cauza intrarii dintre cele doua cladiri, dar nu am sa fac asta...si o sa spun doar sa a fost vina mea....
de una a scapat saracu acrobat.....da' dupa ce mi s-a oprit motoru cand modelul era undeva deasupra capului...n-a mai reusit sa scape, si a picat modelul fix in bot aproape de centru pistei( din fericire alin a avut reflexe bune si in 2 secunde era sub An-24)
in a doua poza, urmarile incidentului
Last edited by Anghel Victoras (11-06-2009 07:47 pm)

cateva poze cu incantatoarea deschidere de anul acesta 
Last edited by Anghel Victoras (11-06-2009 07:52 pm)

Aviatia braileana a asaltat pucioasa....unii cu bombardamente...altii cu kamikaze:D
Last edited by Anghel Victoras (11-06-2009 07:55 pm)

in continuare echipa brailei (juniorii)
Last edited by Anghel Victoras (11-06-2009 08:01 pm)

Echipa Pucioasa cu kitul de Sopwith Camel
Last edited by Anghel Victoras (11-06-2009 08:07 pm)