Forumul celor putini.
You are not logged in.

De curand a poposit la mine in atelier o pasare rara, vanduta in anii apusi, de firma Graupner: celebrul Focke-Wulf 190 (warbird, cum le place aeromodelistilor sa le spuna acum).
Modelul este pentru zbor captiv si are o varsta venerabila, greu de estimat; structural pare ok la prima vedere, se cere o restaurare cu rabdare (s-o creada el!!!).
L-am gasit in catalogul Graupner din 1957 si chiar intr-unul mai vechi, a caror coperti nu mai exista si ca urmare nu pot identifica anul. Modelul se regaseste pana in perioada anilor 70 in vanzare cred, conform cataloagelor pe care le posed.

Cateva vederi cu starea si detalii:

Pai gata? Ce motor (diesel, evident, se vede mustiucu'), aripa e demontabila, cat de macheta e? Profil, forme, ampenaje?
Sa-l zbori cu placere si aterizari cu bine!
Costel

Cracanel si oferta color de-acum, dintr-un catalog mai nou:

pavcostel wrote:
Pai gata? Ce motor (diesel, evident, se vede mustiucu'), aripa e demontabila, cat de macheta e? Profil, forme, ampenaje?Sa-l zbori cu placere si aterizari cu bine!Costel
Multumesc Costele. Cat de macheta e, va las pe voi sa apreciati. Nu are detalii semnificative, ceva inscriptionare si niste bosaje pe capota...are anvergura de aprox. 1 m, motorul este intradevar diesel, din vremea aceia, este chiar un Taifun Tornado...iar elicea de lemn este la randul ei o elice Graupner originala. Deasemenea am mai atasat o poza cu inca trei Tornado de rezerva din colectie...ca un avion ce se respecta, de...!

Detalii ca detalii, dar daca e corespunzator in 3 vederi e ok. Azi sunt multe detalii disponibile. Conul vad ca e cel al motorului, probabil el strange elicea. Nu merge facuta o piulita si folosit un con "scale"?
Cu placere!
Bafta!
Costel

pavcostel wrote:
Detalii ca detalii, dar daca e corespunzator in 3 vederi e ok. Azi sunt multe detalii disponibile. Conul vad ca e cel al motorului, probabil el strange elicea. Nu merge facuta o piulita si folosit un con "scale"?
De facut, se pot face multe probabil, inclusiv un con scale...da' intrebarea e: il mai face vre-odata cineva?
Poate pe aceasta cale (ca sa citez politicienii nostri cu mecla pa sticla), are careva dintre voi planurile lui, in special cele de la Graupner?
Jamba trenului de aterizare are chiar si amortizor:

FAINA treaba!Sa-l stapinesti sanatos.![]()
Sper ca ne trimiti poze dupa restaurae.
Ai si planul lui?Trenul de aterizare e original?
Radu

http://www.antikmodellflugfreunde.de/ar … ternet.pdf
Aici gasesti plan!!!
Radu

radudg800 wrote:
FAINA treaba!Sa-l stapinesti sanatos.
Sper ca ne trimiti poze dupa restaurae.
Ai si planul lui?Trenul de aterizare e original?Radu
Multumesc. Nu stiu daca e original trenul...intai sa pun mana pe un plan si sa vad. Trebuie sa gasesc niste matase pentru impanzit, asa cum era facut el original (in catalog, denumirea panzei era Tokio Japanseide). Daca nu, o sa folosesc altceva, hartie japoneza emaitata sau ceva similar...nu folii sintetice. Daca-l voi restaura, o sa pun aici poze din timpul procesului.

Dupa parerea mea , ii dai vopseaua jos ,il chituiesti pe unde are fisuri ,revopsit ,reimpanzit si ar arata ca nou .Imi place ca are amortizor trenu de aterizare

Mi-a promis Dan Vartolomei ca imi da el matase sa impanzesc modelul, asa ca aproape m-am hotarat sa-l reshapez.
Am gasit doua vederi de vopsire (majoritatea celor gasite pe net sunt doar vederi laterale....daca mai gasiti si vederi deasupra-dedesupt, in paralel cu cele laterale, va rog sa mi le aratati si mie!)
AICI DETALII COLOR
Schematica1
Schematica2
Schematica3
Bord1
Bord2
Vederi color
Trei vederi color
Schematic si gabarit
Si incheiere apoteotica:
Cum zgarie asta bunatate de minunatie de aveon, cu toacele, care este ea:
Abuzatoare

si o prezentare frumoasa:
Este doar una din cele 8 parti...le regasiti pe toate pe tube.

frumos avionul , chiar imi place , sa-l stapanesti sanatos si sa-l vedem gata cat mai repede nu cum lucrezi tu ![]()

ionut_csu galati wrote:
sa-l vedem gata cat mai repede nu cum lucrezi tu
Da ce atata graba...eu si stiu, si vreau si pot! 
INCET, INCETISOR SI PE LOC!

In linkul ce urmeaza o sa gasiti o arhiva cu 13 reviste, toate despre Fw-190, cred ca in toate variantele A,B,C,D,F,G,S,V...nu m-am uitat atent chiar in toate; contin atat variante de vopsire in 3 vederi, cat si nenumarate detalii si alte multe date istorice. Sper sa va ajute cu ceva.
http://dl.transfer.ro/fw-190-Transfer_R … f4f816.rar
Last edited by Anghel Victoras (19-12-2009 09:59 pm)

Marinaru wrote:
ionut_csu galati wrote:
sa-l vedem gata cat mai repede nu cum lucrezi tu
Da ce atata graba...eu si stiu, si vreau si pot!
INCET, INCETISOR SI PE LOC!
cred ca mai mult pe loc este la tine 

ceva discutii si pe forumul acesta:
http://www.rc-network.de/forum/showthread.php?p=1273710

Vezi ca poti sa te apuci de treaba ,ti-am adus matasea de la dan