Forumul celor putini.
You are not logged in.

CAP-21...avion frumos...zboara super, dar totusi e cam batran, 3 ani participati la Pucioasa, ii cam vine vremea de pensionare.
DH-82 Tiger Moth....avion si mai frumos, biplan...avion de scoala britanic, am inceput sa lucrez la el acum vreo 2 ani parca
, dar am cam abandonat proiectul, am dat dintr-o greseala in alta, si am ajuns la stadiul unde nu mai imi vine de nici o culoare sa lucrez la el.
Asa ca ....Pucioasa e aproape....n-am macheta...decat un pensionar de CAP-21....
Era 24 Februarie, stateam linistit in sala de curs de la clinceni, uitandu-ma pe pereti...si din gand in gand...ma gandesc la concursu' de la Pucioasa; pe perete...un tablou cu Aerostar Festival.....ssiiii triiig
, mi-a picat fisa...pe asta il fac, e monoplan..fuselaj patratos, nu e complicat de facut, si incet incet mi s-au format in minte cam toate detaliile legate de constructie, am mers la un coleg, am luat manualul de zbor al avionului, si cum am ajuns acasa, m-am pus pe desenat planul conform dimensiunilor din manual.

Si am tot mazgalit....pana am avut timp sa merg la atelier la facultate(martea trecuta pe 10.03.2010)
Am inceput cu aripile...pt ca pt ele aveam ce imi trebuia, profil NACA 4415...restu' pila si rumegus...
Ziua 1(marti 10.03.2010): terminat nervuri, taiat lonjeroane, lipit nervurile pe lonjeroane, lipit bordul de atac

Ziua 2(miercuri 11.03.2010): -facut nervuri pentru eleroane si flaps-uri
-facut ampenaj vertical

ziua 3(vineri 12.03.2010): -inceput ampenaj orizontal
- mers 2 ore la curs
- terminat ampenaj orizontal
- terminat elice pt stand

ziua 4(sambata 13.03.2010): -terminat fieraraiele pt prinderea aripii pe fuselaj (numai pt semiplanul drept)
- lipit flaps si eleron pt semiplanul drept
- terminat balamalele pt flaps

Ziua 5(duminica 14.03.2010): - lipit fieraraie pe semiplan drept
- placat semiplan drept

Ziua 6(luni 15.03.2010): -lipit eleron si flaps pt semiplan stang
- terminat tablaria pt semiplan stang

Foarte faine gaurile de montaj din ferurile de imbinare!

Initial am zis sa nu le dau gaurile, pt a putea sa ii fac unghiul diedru care trebuie, da'.....am gresit....ata ete, invat, la semiplanul drept am dat gaurile de prindere
Acum o sa ma chinui putin mai mult sa dau gaurile alea....da ma descurc 

Salutare,
Bravo pentru ideea cu avionul, dar e asa mare incat sa fie aripa din doua bucati?
Prcp

Victoras vrea sa il duca in rucsac 

Am vrut sa fac o inginrie de inginer ce sunt....sper sa si tina ingineria inginerului din mine...ca deja incep sa am dubii 
Daca o faceam dintr-o bucata...nu mi-ar fi placut cum arata intradosul...si de asta am inginerit ingineria in asa fel

Ziua 7 (06.04.2010): - taiat si slefuit panourile pentru fuselaj

ziua 8(07.04.2010): - desenat, taiat, lipit batiu
- retusat panourile
- placat semiplan stang

si o mica ansamblare pre-preliminara

Mie fuselajul imi pare putin subdimensionat!!!

Asa e el ....mic si urat
Scara 1:1 - anvergura: 9170mm
- lungime: 6740mm
- inaltime: 2470mm
Scara 1:6 - anvergura: 1528mm
- lungime: 1123mm
- inaltime: 411mm
Deocamdata ma incadrez in parametrii +/- μm(si asta din cauza lu' Alin ca ma
tinea de vorba cand slefuiam)

ziua 9 (09.04.2010): - terminat panouri cu gauri pentru baghete...si restulpieselor
- facut gabarit pentru fuselaj
- cam gata tot....maine ar trebuii sa incleiez fuselajul

Ziua 10 (13.05.2010)- am terminat panouri....baghete...feruri...triunghi; sper maine pe seara sa pun la lipit fuselajul
gramada de lemne este ceea ce va fi un "festival"

Ziua 11 (25.05.2010): Fuselajul lipit

Ziua 12 (29.05.2010): - impanzit cu matase eleroanele si flapsurile
- confectionat trenul principal din dural de 3mm (din rolele lu' fratimiu....inca nu s-a prins)
- fuselajul placat putin
- bordul confectionat din balsa de 5mm
- o mica chituire la aripi

Eram convins ca am pus si ultimele doua zile...dar se pare ca nu is
Ziua 13(01.06.2010): - terminat placat

Ziua 14-15(03.06.2010): - lacuit avion
- facut jamba bot
- vopsit avion
- facut calapot ....facut cupola

continuare....a fost o noapte luuuunga

Si am ajuns si la Pucioasa.....(decalurile le-am lipit inainte de stand)