Ale mele or sa fie si ele pozate, cand o sa pot sa le expun cum doresc...stii tu . Oricum, colectia mea e la genunchiul broastei pe langa ce au astia adunat!!! Acum, o colectie SPANIOLA (click pe numele motorului ales si...)
Recunosc ca am privit si in planurile din link dar nu m-am lamurit. De ce am spus de compresie...Am vazut planurile detailate ale unui motor diesel, deci fara bujie, la care compresia nu se regla ca la marea majoritate, prin deplasarea contrapistonului din capul cilindrului, ci prin rotirea unei bucse excentrice in care se afla arborele cotit. Bucsa ce se rotea cu o parghie asemanatoare si apoi se fixa in pozitia de lucru. Dar din planurile...destul de puchinoase din link...nu a m tras o concluzie. Acum, dupa ce am privit cu alti ochi (datorita postului tau) motorul, inclin sa cred ca ai dreptate. Chiar vad si platina alaturi de parghia buclucasa. Deci avem de-a face cu un motor cu benzina...asa-i?
Recunosc acum ca m-ai bagat in ceata: daca e totusi o parghie de reglare a compresiei?! Si colectia unei firme ce nu mai are nevoie de prezentare: OS MAX
e un motor pe benzina. regleaza timerul mecanic pt avansul scanteii. tija o infiletezi (sau o desfaci) ca sa reglezi pozitia colierului cu cotactorul mecanic pe motor.
Fişiere ataşate:
mccoy1.JPG [ 26.33 KiB | Vizualizat de 12370 ori ]
Multumesc frumos Sxn. De mult ma framanta problema. Raducu', ai avut dreptate. Pacat ca nu mai am planul respectiv. A ramas in tara. Era dintr-o "Stinta si Tehnica Veche". Raducu', m-ai facut fericit cu motoarele OS. Nu stiam ca au facut si motoare cu reductor: https://www.osengines.com/history/osm640 ... gs-a-2.jpg
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum