Salutare! A incercat cineva de pe forum sa faca anodizare? Credeti ca merge marit putin diametrul unui piston din aluminiu prin anodizare? Din ce am inteles, sulfatul din aluminiu "creste" si in interiorul materialului dar si la suprafata lui (adica un strat anodizat de 4 microni ar mari raza pistonului cu 2 microni).
_________________ Future is electric, but I belong to the past... Telefon 0726.191.725
Eraser scrie:
Credeti ca merge marit putin diametrul unui piston din aluminiu prin anodizare? Din ce am inteles, sulfatul din aluminiu "creste" si in interiorul materialului dar si la suprafata lui (adica un strat anodizat de 4 microni ar mari raza pistonului cu 2 microni).
din experienta mea, dupa anodizare se pierde material, nu se castiga...am patit mereu la piese critice, asa incat, azi, le protejez (filete, cote de montaj...) inainte de eloxari. Si soda caustica si acidul electrolit faulteza suprafata expusa.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum