Cum ai turnat ? Arata bine, fara impuritati / porozitate.
Si axul ? Si camasa & pistonul ?
Le-ai preluat de la un motor existent sau manufacturezi absolut tot ? Ma gandesc ca axul este destul de greu de facut, in mod obisnuit se face prin forjare.
_________________ Future is electric, but I belong to the past... Telefon 0726.191.725
Eraser scrie:
Cum ai turnat ? Arata bine, fara impuritati / porozitate. Si axul ? Si camasa & pistonul ? Le-ai preluat de la un motor existent sau manufacturezi absolut tot ? Ma gandesc ca axul este destul de greu de facut, in mod obisnuit se face prin forjare.
Camasa si pistonul sunt de la un motor donator, in versiunea ABC...in versiunea otel/fonta, facute de mine. La fel si axul, strunjit, frezat, tratat, rectificat!!
...rulmentul forntal este asigurat cu strangere filetata! (e o explicatie cu dilatarea termica, am vazut asta la motoarele Profi F2A si m-am lasat inspirat...ma rog, am plagiat )
Fişiere ataşate:
IMG_20160408_150302 (Medium).jpg [ 36.21 KiB | Vizualizat de 11147 ori ]
IMG_20160408_150325 (Medium).jpg [ 25.19 KiB | Vizualizat de 11147 ori ]
Am avut bucuria, onoarea si revelatia atingerii acestor capodopere de o mare insemnatate pentru modelismul carpatodanubianopontic si marinaresc in acelas timp. Arata minunat, atat de bine incat zici ca eu le-am facut. Bravo Marinare ai invatat si tu ceva de la mine. Data viitoare sa ai mai multa grija la divizarea gaurilor chiuloasei care este ea, home made! Pupopaiamica!
Nu ar fi bine, zic si eu, sa asiguram acea piesa filetata cu un set screw? Sunt convins ca aceste bijuterii nu vor avea vibratii dar trebuie sa inchidem gura carcotasilor.
Dan scrie:
Nu ar fi bine, zic si eu, sa asiguram acea piesa filetata cu un set screw? Sunt convins ca aceste bijuterii nu vor avea vibratii dar trebuie sa inchidem gura carcotasilor.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum