Fănică, la aripi ai pus oţel de 5mm, da ? In rest e frumos si bine ! Mai invata-i si pe altii sa lucreze poate vor avea mai putine comentarii de facut!
atentie cu Carbonul, este foarte sensibil la solicitari radiale la directia fibrei.Barele sau tevile die UD trebuies imbracate intr-un tub subtire de aluminiu!sau teava alama. La o solicitare medie, barele de otel de arc Ø5 sau Ø6 sunt pentru anverguri de pina la 2m OK daca sunt doua.Peste 2m se mai foloseste Otel de arc in forma de banda cu grosimea de 2mm si inaltimea de 15-20mm.De asemenea est important ca sa nu se termine brusc incastrarea ci tesit in raport 1:10 la inaltime pentru a evita concentratori de tensiune si salturi are momentelor incovoietoare di de forfecare.
@clflyer: 1. fain planor! 2. al meu esti! 3. cum pun si io mana pe planurile alea, contra unei laude calde la focul de seara de la RR 2011, dupa juma de zi la termodinamica locala?
Cat priveste planul am asa : profil aripa, ampenaj ; vedere lateral fuselaj pe carton, toate dimensiunile necesare, Nu le am in format electronic Pot sa iti fac niste schite in Autocad/Catia/Solidworks dar in ianuarie cand ajung in bucuresti, sau poti sa ma vizitezi la atelier(Bucuresti, Polizu , Gara de nord )sa iti dau direct sabloanele
_________________ Io mi-s Fane d'Braila Zis si varu lu Godzilla!
Cartea cu pricina am avut-o cand eram pionier. Din cauze independente si incomensurabile nu o mai am - spre disperarea si rusinea mea. Acum imi aduc bine aminte de model. E deja pe lista, insa mai are de asteptat dupa Baby si Doppelraabe... oricum stau la gaura poate iese si ceva vectorial tocma' bun de cnc-ul meu (nu m-am lepadat complet de traforaj dar...).
Multam fain!
ps laude multiple si calde strangeri de mana la RR2011! Sa nu-l rupeti pana atunci!
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum