Ia uite ce au Alin si Victor in atelier si nu stiau?....probabil e Bombonelul lui Teo, facut de mine in anii '80! Mica mai e lumea!!! De nu a schimbat bietu Bombi stapanul pana azi de s-o fi saturat si tot nu a zburat vre-odata; ar fi cazul ca cineva sa ia masuri!
alin035 scrie:
da, era al lui Teo acum e al lui Marius care speram sa il scoata cat mai repede la zbor
Cand era nou, modelul asta era impanzit cu hartie japoneza alba si ornamentat cu hartie japoneza galbena...vad ca a capatat intre timp partea de joasa frecventa din rogvaiv
Screamer isi punea problema, cum poti sa mulezi pe bordul de atac ceva material (lemnul se uda in prealabil...Screamer, "in prealabil" e o actiune in timp, nu un lighean ):
Mi-am facut curaj si am inceput placarea. Bordul de scurgere este placat complet pe extrados si intrados, mai ramane de slefuit surplusul de balsa, si am inceput placarea bordului de atac. In pozele de mai jos se vede prima tentativa (reusita zic eu) si o poza cu stadiul in care sunt acum (adica incerc si a doua tentativa )
Metoda este destul de simpla: - se lipeste balsa doar pe bagheta bordului de atac si se lasa la uscat - se uda doar fata exterioara a placii de balsa (eu am folosit o carpa inmuiata in apa fierbinte) - placa de balsa va incepe sa se curbeze - aici este momentul in care eu am continuat sa ud placa de balsa pana fata exterioara a capatat o textura mai spongioasa - am apasat cu mana de-a lungul placii de balsa ca sa ii dau forma nervurii - in final am infasurat aripa cu un siret lung ca sa fixez placa de balsa pe nervuri.
Fişiere ataşate:
DSC05349.jpg [ 1.02 MiB | Vizualizat de 10777 ori ]
DSC05347.jpg [ 884.05 KiB | Vizualizat de 10777 ori ]
hai mah nea screamer...aveam pretentii de la tine, ce naiba...uite si tu cum a refulat aracetul si ai lasat stalactite pe acolo....oooof, da tu punei un motor mare ca sigur zboara
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum