Anul acesta voi incerca sa concurez in cadrul concursului de F4C. Deoarece sunt oarecum limitat de timp, am ales sa readuc la viata acest avion de la care am reusit sa obtin planurile de fabrica si ceva fotografii din timpul exploatarii sale.
Este un avion de scoala biloc cu un singur motor, exploatat in anii 1930'
Inainte sa incep vectorizarea planurilor, as avea cateva intrebari:
Din discutiile cu Marinaru am ajuns la concluzia ca un motor de 15cc si o anvergura de 1.8m ar fi suficiente.
- Acum, ma poate indruma cineva catre partea electronica? Servo-uri, BEC-uri si ce altceva ar mai trebui sa am pe acest avion ? Momentan pretul componentelor nu este o problema, prefer sa platesc un pic mai mult pe electronica decat sa vad avionul cum se transforma intr-un morcov gata de plantare
- Cand voi vectoriza planurile, trebuie sa pun un unghi de calaj al aripii de 0grade ? sau il pot lasa ca in planul original ?
- Cam ce capacitate a rezervorului ar trebui sa am ?
- Am inteles ca o alegere buna ar fi si un motor in 4T. Stie cineva o firma buna si un model ?
Un motor 4T, ceva mai mare de 15cc ar fi mai indicat, dar asta e in limita banilor. Restul echipamentelor electronice, sa vedem ce gasim in tara; eu asi marsa pe niste servouri digitale de 5 kg forta de la firme (futaba, Hitec). Musai cu BEC?
La 1.80 anvergura vei folosi mai mult ca sigur servouri in format Standard. Pot fi digitale sau nu, in acest moment nu cred ca e important. Restul de gadgeturi, deasemenea, in afara luarii in consideratie a unui Ni-Cd de 5 celule. Daca ulterior va fi Ubec cu lipo, se incadreaza in aceeasi greutate dar cu posibilitatea de a se rasfira inauntru pentru CG. Eu zic sa incepi lucrul, dai locasuri standard de servo, stabilesti dupa posibilitati traseul comenzilor si eventual cablajul. Daca vei lucra in CAD vei putea apoi da o greutate a servoului din cataloage si vezi daca merge Hitec sau Futaba, sau altele. Parerea mea de afon in F4C.
pavcostel scrie:
La 1.80 anvergura vei folosi mai mult ca sigur servouri in format Standard. Pot fi digitale sau nu, in acest moment nu cred ca e important. Restul de gadgeturi, deasemenea, in afara luarii in consideratie a unui Ni-Cd de 5 celule. Daca ulterior va fi Ubec cu lipo, se incadreaza in aceeasi greutate dar cu posibilitatea de a se rasfira inauntru pentru CG. Eu zic sa incepi lucrul, dai locasuri standard de servo, stabilesti dupa posibilitati traseul comenzilor si eventual cablajul. Daca vei lucra in CAD vei putea apoi da o greutate a servoului din cataloage si vezi daca merge Hitec sau Futaba, sau altele. Parerea mea de afon in F4C.
Bafta si La Multi Ani!
Multumesc pentru raspuns !
Momentan m-am gandit asa: (se mai schimba lista de componente)
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum