Salut pe toti aeromodelistii de pe forum. Am vazut pe cineva acum 2 saptamani manevrand un motoplanor. Era cumparat. Vreau si eu sa incerc sa-mi fac un planor, dar nu gasesc un plan 1:1 dupa care sa-l fac. Am toate materialele (balsa, baghete brad, material de inpanzit). Nu mi-ar strica si niste sfaturi cu ce sa incep. M-am gandit la un (moto)planor de 1.5m. Multumesc anticipat.
O sa construiesc un model, la care sa pun si lumini de pozitie pentru noapte. Montajul in poza de mai jos. Inca nu are atasate led-urile, dar functioneaza. Are format foarte mic 20 x11 mm.
Fişiere ataşate:
pozitie.jpg [ 116.08 KiB | Vizualizat de 13710 ori ]
1.5M este cam mic pentru un moto planor. Ca sa iasa ceva ca lumea ar trebui sa fie in jur la 300g plus minus 20g gata de zbor. Este mult mai usor sa faci ceva mai mare care zboara mai bine, eu zic pe la 2.5M cel putin. Daca este pe la 3M atunci incepi sa vezi performanta pronutata care deasemenea poate cara greutatea adaugata a motorului si a bateriei mari. Incearca sa tii greutatea cit mai mica. Uitete ca exemplu la https://www.topmodelcz.cz/index.php?&des ... l&id=16020 are un manual dedesubt in PDF care il poti descarca si poti folosi planul din instructiuni si dimensiunile de acolo sa faci un plan cu care poti sa-l construiesti relativ usor.
Deocamdata am inceput planorul lui Mark Drela (allegro 2m). Urmatorul va fi un planor mai mare, cred cel de mai sus. Mersi pentru sfat. Loc pentru el in masina este, (Logan MCV).
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum