radudg800 scrie:
Radu,le-ai controlat pe toate pina la ultimul Nr?Pacat, ca au fost totusi foarte putine modelle in Technium.A existat in Ro o alta publicatie cu Planuri de Modelle?eu nu am avut decit Tehnium. Radu
Salut. de aici preia Domozina, scorul este egal...nu, nu am verificat pana la sfarsit, dar ultimele 10 controlate nu mai aveau modelism....cam de atunci (anii 80), revista Tehnium a scos un supliment numit "Tehnium Modelism", dupa care s-a consacrat separat ca publicatie cu numele de Modelism, revista ce exista si azi...ca urmare in Tehnium au disparut articolele de modelism, acestea facand de atunci obiectul noii publicatii.
Am si eu o mostenire, nu stiu de pe unde...nici cum se numeste nu stiu sigur, dar am sa o scanez si am sa o postez, in planul este un girocopter, si mai am si niste carti Tehnium cu catea planuri in ele
Ultima oară modificat de Anghel Victoras pe 26 Oct 2010, 10:25, modificat 1 dată în total.
Pana reusesc sa scanez, infructati-va de aici https://www.scalesoaring.co.uk/VINTAGE/B ... shelf.html in josul paginii sunt cateva carti despre modelism de prin 1936-1944, daca stiti si germana e perfect, da' pozele sunt frumoase
Multumesc mult pentru Linkul englezesc.Revistele de jos, de culuoare lila-albastru le am si eu .Ale mele sunt din 1941-1942.Ceea ce nu se vede este "zvastica" lui Hi..er. In anii aceia modelismul a fost inclus in programul de predare la scoli, unde erau organizate clase speciale pentru Aeromodelisti. Merita sa descarcati archivele Revistei, eu am facut-o acuma si sunt total impresionat de calitatea scanului!!!!!!Intr-un Fischier este colectia completa a anului.
Puteti descarca archiva cu scanul Cartii , foarte interesanta despre constructia de planoare , carte initial editata in 1932 in Germania si apoi tradusa de poporul prieten si apoi tradusa in romaneste. Sursa de inspiratie este cartea lui Hans Jackobs (a doua din Linkul englezesc).Am sa verific daca estecartea la care ma refer eu.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum