Am gasit undeva abandonat prin atelier un vechi kit sovietic de aripa zburatoare (combat), cumva, de prin anii 70. Aripa avea nervurile din furnir de pin de 2mm grosime, baghete tot de pin...piesele din el erau marcate-numerotate. Am reusit sa il curat de vechiul invelis si am descoperit ca structura aripii a fost incleiata cu celebrul clei sovietic BF4...foarte rezistent si astazi, dupa atatia ani de stat in soare, pe peretele atelierului. Am pastrat si profundorul original, si ampenajul vertical, la randul lor, tot din pin de 4mm grosime. Motorul ce il echipa era vechiul Ritm, sovietic, diesel, de 2.5cc. Nostalgia si-a jucat rolul si m-a facut sa visez la o noua viata pentru model, ca urmare, am proiectat un fuselaj pentru el.
Fişiere ataşate:
frontal.jpg [ 52.61 KiB | Vizualizat de 6115 ori ]
WhatsApp Image 2021-06-03 at 09.25.56 (4).jpeg [ 160.04 KiB | Vizualizat de 6115 ori ]
Am pastrat si comanda originala a kitului, asa cum a fost gandita. Pentru asta, am realizat o bucsa filetata in care sa montez ansamblul, cu un singur surub de 3mm.
Fişiere ataşate:
comanda1.jpg [ 93.29 KiB | Vizualizat de 6114 ori ]
Marinaru scrie:
Am gasit undeva abandonat prin atelier un vechi kit sovietic de aripa zburatoare (combat), cumva, de prin anii 70. Aripa avea nervurile din furnir de pin de 2mm grosime, baghete tot de pin...piesele din el erau marcate-numerotate...structura aripii a fost incleiata cu celebrul clei sovietic BF4...foarte rezistent si astazi, dupa atatia ani de stat in soare, pe peretele atelierului. Am pastrat si profundorul original, si ampenajul vertical, la randul lor, tot din pin de 4mm grosime. Motorul ce il echipa era vechiul Ritm, sovietic, diesel, de 2.5cc. Nostalgia si-a jucat rolul si m-a facut sa visez la o noua viata pentru model, ca urmare, am proiectat un fuselaj pentru el.
Am gasit pe net poze cu kitul de care va povesteam:
Fişiere ataşate:
125297941.jpg [ 622.75 KiB | Vizualizat de 3493 ori ]
125297937.jpg [ 677.1 KiB | Vizualizat de 3493 ori ]
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum